Wat is coaching?

Mijn coachaanpak bij Hoofdzaak is wellicht anders dan je gewend bent. Je bent namelijk niet bij de psychiater, de psycholoog of de maatschappelijk werker.

Tijdens een coachtraject werken we vooral heel praktisch. We werken met die onderwerpen die op dat moment voor jou het belangrijkste zijn. Soms is het fijn (of nodig) om een situatie in woorden uit te pluizen, of juist in gedachten, emoties of qua gevoel.

Soms onderzoeken we je 'probleem' door ervaaroefeningen te doen en zo te voelen hoe het voor jou én voor anderen is. We checken iedere keer opnieuw waar jij op dat moment behoefte aan hebt of hulp bij nodig hebt. En dat werkt voor iedereen op een andere manier. Daar is Hoofdzaak expert in. Werken op díe manier die past bij jóu.

"Hoe groot een probleem ook voelt, de oplossing begint altijd met een klein, eerste stapje."

 

In begeleiding en coaching leer ik jongeren kijken naar wat er allemaal mogelijk is wanneer iemand los van zijn/haar beperkingen denkt. Door de jongeren te leren meer naar hun gevoel te luisteren, daag ik ze uit zich niet neer te leggen bij de situatie, maar te kijken naar wat ze zelf kunnen veranderen. Door de drukte een plek te geven, ontstaat er ongelofelijk veel ruimte voor andere dingen.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.