Info over coaching, therapie & andere hulpmethodes

Studiemotivatie rondom de herfst

Steeds weer wijzen onderzoeken uit dat er niets mis is met de algemene motivatie van leerlingen en studenten. Bij aanvang van een nieuw studiejaar start het leeuwendeel met serieuze frisse zin aan het nieuwe jaar en zo’n 50% heeft de moed rond de herfstvakantie al weer in de schoenen hangen.

De meeste onderzoeken richten zich op voornamelijk het reguliere voortgezet onderwijs en de HBO’s en universiteiten. De redenen zijn opvallend genoeg niet heel divers, er is dan ook een duidelijke rode draad te zien. De oorzaken die worden aangegeven liggen allemaal buiten de student zelf. Emotionele last van te lage cijfers, herhaling van bekende stof, slechte leraren, te weinig zelfstandigheid of juist teveel ; dat zijn de meest gehoorde argumenten. Als je heel feitelijk naar zo’n uitkomst kijkt zijn dit stuk voor stuk gevalletjes van ‘de oorzaak buiten jezelf plaatsen’.

En hiermee zeg ik helemaal niet dat bovengenoemde feiten niet waar zijn en geen invloed op je kunnen hebben. Ik bedoel hiermee wel te zeggen dat ieder persoon op iedere willekeurige onderwijsinstelling hiermee te maken heeft en dat het verschil wordt gemaakt in hoe iemand er zelf mee omgaat. En dat is een keuze.

Bij Hoofdzaak coachpraktijk helpen we je om het geheel beter te overzien, zodat je beter ziet wat belangrijk is (en wat niet) en hoe je jezelf kan motiveren. Wil je meer weten over onze begeleiding of coaching? Neem dan contact op via de website www.hoofdzaakcoachpraktijk.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.