Over Hoofdzaak coachpraktijk

De visie van HZCP
Hoofdzaak coachpraktijk staat voor professionele, praktische, ervaringsgerichte begeleiding aan jongeren met ADHD, ADD en hooggevoeligheid (HSP). Vanuit respect voor en vertrouwen in de jongere bied ik een positieve ondersteuning, stimuleer en motiveer ik en gaan we samen op zoek naar het verschil tussen de persoon en iemands gedrag. Door de juiste aandacht te geven, krijgen ze het vertrouwen om ‘bij zichzelf’ te komen, te blijven en uit te gaan van hun eigen waarden en kracht.

Over de therapeute
Ik ben Wendy van der Giessen (1979) initiatiefneemster van Hoofdzaak coachpraktijk, verloofd met Roy, moeder van Jack en Raff, professioneel AD(H)D-therapeut, professionele jongerencoach.
Na jarenlang te hebben gewerkt in het vakgebied Communicatie en Voorlichting ben ik in 2010 van carrière veranderd. Ik ben verschillende opleidingen gaan volgen die echt aansluiten bij mijn interesses, capaciteiten en persoonlijke kracht: begeleiding van gevoelige mensen. Aangezien ik me niet thuis voelde bij de grote instellingen, ben ik direct een eigen praktijk gestart. Die inmiddels al 6 jaar succesvol loopt!
Aangezien ik werk vanuit een integrale aanpak, ben ik van mening dat je nooit uitgeleerd kan zijn. Ik houd me dan ook zelf graag bezig met persoonlijke ontwikkeling en ben nagenoeg altijd naast mijn werk aan het studeren.

Hoe werk ik?
Mijn vorm van coaching noemen we intuïtief of holistisch en dit houdt in dat ik tijdens de begeleiding gebruik maak van die methode of techniek die aansluit bij de persoon en zijn situatie of behoefte. Naast de leermodellen van Kolb, Maslow en Bandura maak ik gebruik van:• Oplossingsgericht werken
• Cognitieve Gedragstherapie (CGT)
• Acceptance en Commitment Therapie (ACT)
• Stressmanagement
• Neuro linguïstisch Programmeren (NLP)
• Somatic experience (lichaamswerk) & Energetische therapie
• (Geleide) Meditatie en Mindfulness

Tevens bied ik de Allergie Reset Therapie aan; een therapie die allergieën en toleranties in het lichaam opspoort en deze een voor een elimineert. Ik heb ervoor gekozen de praktijk juist met deze therapie uit te breiden, omdat ik een duidelijke connectie zie tussen bijzondere gedragingen en een (verborgen) allergie.

Nieuwsgierig naar de ervaringen van anderen?