ADHD, ADD en HSP Coaching

Hoofdzaak is overtuigd van out-of-the-box werken en slaat om deze reden een brug tussen praktische coaching en therapie. Reguliere vormen van hulpverlening zijn als basis heel belangrijk en daarnaast is er vaker behoefte aan praktische ondersteuning.

Anders dan gewoon
Jongerencoaching bij Hoofdzaak is anders dan wat je wellicht gewend bent. Je bent namelijk zeker niet bij de psychiater of de psycholoog. En wat maakt dan dit verschil? Tijdens onze coaching gaan we vooral praktisch aan de slag gaan met dat wat jij op dat moment nodig hebt. De ene keer is dat praten, de andere keer doen we een gedragsoefening. Voor de een is het belangrijk oplossingen visueel voor zich te zien; de ander moet het verschil voelen. Iedere keer staat er iets anders in de aandacht.

Zelfkennis
In alle gevallen geldt dat problemen vaak ‘groots’ voelen. De oplossing is vaak een stuk eenvoudiger dan je denkt. Door een eerste, kleine stap te zetten, door bijvoorbeeld coaching krijg je al snel meer grip op je leven.  In onze begeleiding en coaching leer je te kijken naar wat er allemaal mogelijk is als je los van je 'ja-maars' denkt. En ja, dat betekent ook meer naar je intuïtie luisteren..... Ik daag je uit je niet altijd neer te leggen bij een situatie, maar te kijken naar waar jij wel invloed op hebt.Begeleiding kan je helpen om inzicht te krijgen in je emoties en je gedrag, zodat je overzicht en ruimte in je hoofd krijgt. En weet je wat er dan vaak gebeurt? Dan ben je in staat betere keuzes te maken, je komt sterker in je schoenen te staan en krijgt weer grip op je leven.

Off-focus coaching
Off-focus coachen houdt in dat er veelal ongemerkt en spelenderwijs wordt gewerkt aan de doelen, waarbij de focus wordt verlegd naar een activiteit of spel. Op deze manier ervaren de jongeren de begeleiding als prettig. Het liefst ga ik hiervoor naar buiten en combineren we de coaching met joggen/wandelen of voor met een activiteit zoals een potje voetballen of andere buitenspelletje. En laat het weer het niet toe dan pakken we een gezelschapsspelletje uit de kast, gaan we binnen met iets aan de slag dat de jongere aanspreekt.


Nieuwsgierig naar de ervaringen van anderen?