Makkelijk weer opladen

Alsof ik wakker werd na een WINTERSLAAP. Zo voelde ik me. Alsof ik he-le-maal weg was geweest. Nee, nog wegger-dan-weg was geweest. Het leek zelfs alsof mijn lijf zich nog nooit eerder ZOO had kunnen ontspannen. En dat in 29 minuten. LOL!

Vermoeidheid is voor mij altijd een dingetje geweest. Ik was altijd moe. En richting het einde van het schooljaar en de hooikoorts-periode werd dat dingetje helemaal een HUGE ding. Ik leefde matigjes omdat ik soort van bang was om moe te worden. Maar goed waar begin je dan? Kip en het ei-verhaal werd het.

Ik heb zoveel geprobeerd. Heel vroeg naar bed, heul laat naar bed, intensief sporten, melatonine tabletjes, slaapmiddelen. Ik probeerde alles! Als ik nu terugdenk, kan ik me vooral die watten herinneren. Dat mijn hoofd ALTIJD vol met watten aanvoelde. Cloudy zal ik maar zeggen. Niet echt aanwezig.

Die zoektocht was ein-de-loos. Heul interessant, maar dat boeit je op dat moment niet zoveel. Want het enige dat je op dat moment INTERESSANT vindt, is dat je SLAAPT. Inslaapt, doorslaapt en pas wakker wordt als dat de bedoeling is. Er zijn drie interessante dingen uit die zoektocht die ik graag in dit blog met jullie wil delen. Hier komen ze.

3 interessante dingen uit die zoektocht wil ik graag in dit blog met jullie delen. Hier komen ze.

1. De kracht van kou. ? Om je lijf tot rust te brengen, bleek KOU super goed te werken. Voordat ik naar bed ging, haalde ik uit de diepvriezer een icepack. Ik poetste mijn tanden, ging in bed liggen met mijn dekbed over me heen en legde de icepack op mijn bloten buik. Ondertussen las ik een boek of tijdschrift, of luisterde een podcast of iets dergelijks. En na 30 minuten haal je hem van je buik af en ga je slapen. Ik merkte dat ik veel sneller in slaap viel en dat ik dieper sliep en dus uitgeruster wakker werd.

2. Lavendel. Nee trek a.u.b. geen struik uit de tuin! Maar een (kwalitatief) goede essentiele olie met 100% pure lavendel. Klinkt misschien wat wawa woesj … Maar serieus! Een paar druppels lavendelolie op je hoofdkussen en eventueel onder je grote teen. HAHAHAA! Nee geen grapje. Give it a try!

En tenslotte:

3. Yoga nidra. Mijn nieuwste liefde. Via Feed your Need hoorde ik over een aantal super interessante dingen die zeer waarschijnlijk in mijn volgende blogs ook aan de orde gaan komen.
Zij vroeg me of ik Yoga Nidra al kende. Ik ben een giga fan van yin yoga en hot yoga… maar van yoga nidra had ik nog nooit gehoord.

Yoga Nidra noemt men ook wel: slaapyoga, waarbij je in eenzelfde staat terecht komt, maar dus niet echt slaapt. En ik kan je zeggen: dit is HEAVEN! Deze slaapyoga heeft giga veel voordelen voor je lijf en je mind. Zo maakt het je helderder en verbetert het je concentratie gedurende de dag. Ook heeft deze manier van ontspannen een super intensieve werking op je zenuwen, spieren en organen. Het kalmeert namelijk je zenuwstelsel en brengt je tot een SUPERRRR diepe ontspanning. En dat is dus heul erg fijn als je moe, gestresst of overprikkeld bent.

Als je denkt: lijkt me wel CHILL, ga je eerst eens op zoek naar een app of programma waarmee je een klik hebt. Het is net als met coaching. Alléén als je écht een klikt hebt met iemand of in dit geval de stem, stijl en muziek, zal het voor je werken.

Voor mij is het super belangrijk te dat de oefeningen nederlands gesproken zijn. Dan komt het bij mij het beste binnen. Ook vind ik het tof als het niet TE KIL en niet TE ZWEVERIG is. Zelf luister ik echt IEDERE dag naar oefeningen van Eliane Bernard van House of Deeprelax.

Hiervoor heb je niet zo heel veel nodig. Een lekker comfortabel matje is wel raadzaam, vooral als je deze oefeningen gaat doen op een moment dat je niet in slaap wil vallen. En ook komt de tekst en de muziek van de oefeningen beter bij je binnen als je een koptelefoon gebruikt. Oortjes kan natuurlijk ook. Airpods werken goed omdat er dan geen touwtjes in de weg zitten. Maar zelf vind ik voor de liggende houding een goede headphone comfortabeler.

Ik hoop dat ik je weer een beetje verder op weg heb geholpen! Chill ze!

Oh ja: deze blog bevat affiliatelinks. Dit houdt in dat ik mogelijk een klein percentage ontvang als je iets via deze links koopt. Dit kost jezelf niets extra’s. Koop je iets via mijn link: super fijn, dankjewel hiervoor!