Ben de energie die je wilt aantrekken

Ieder succes start met een heftig verlangen

Als jij niet opgeeft, is er alleen uitgesteld succes

What if I fall, but darling what if you fly?

Succes is slechts 1 stapje verder dan mislukking

Welkom bij Hoofdzaak.

Ik ben blij dat je hier bent.

Wendy van der Giessen

Therapeut – Coach 

Ik ben Wendy, Holistisch Therapeut en expert in jongeren coaching.

Ik ben Wendy, moeder van twee geweldige zonen, Jongerencoach en Holistisch therapeut (natuurgeneeskundig) bij AD(H)D, HSP.

Ik ben het gezicht van Hoofdzaak. 13 jaar geleden startte als eerste in de markt in Tilburg, Noord-Brabant, een fysieke coachpraktijk speciaal voor JONGEREN met ADHD, ADD en hoogsensitiviteit (HSP).

Sinds 2023 biedt Hoofdzaak ook online haar diensten aan en is het mogelijk mijn kennis als bedrijf of onderwijsinstelling in huis te halen. 

Hoofdzaak staat voor holistische deskundigheid in no-nonsense taal. Weten vanuit boeken én versterkt door eigen ervaring. Ik hou van eerlijk en zuiver, ben niet vies van een beetje provocatie en ben ALTIJD pragmatisch.

Ik heb zoveel meer gehad aan Wendy’s praktische coaching dan aan alle jaren therapie daarvoor bij elkaar.

Isabelle - Best

Ervaring met prikkels

Ik was zo’n kind dat altijd moe was. Af en aan had ik last van vage klachten; irritante pijntjes, allergieën, hooikoorts en slaapproblemen.

Ik groeide op in een warm gezin met prikkelgevoelige karaktertjes. En was al van klein af aan bezig met het onderzoeken van mijn identiteit en het uitpluizen van mijn gedrag. Op zoek naar fijne manieren hoe om te gaan met mijn gevoeligheid, die ook door mijzelf nog niet helemaal werd begrepen.

Hierdoor heb ik me ontwikkeld tot een pragmatisch therapeut die zich graag op de hoogte houdt van ontwikkelingen in de markt. 

Gelukkig ontstaat er in de huidige maatschappij steeds ruimte en aandacht voor de menselijke maat, voor mensen die anders denken, anders leren en waarschijnlijk gebaat zijn bij een andere benadering. Niet alleen voor de prikkelgevoeligerds, etiketjes, diagnoses, maar voor alle jongeren en volwassenen met persoonlijke uitdagingen. Iedereen wil zich tot op een bepaald niveau, gezien en gehoord voelen en zich ontwikkelen tot een gelukkig persoon. Ik zie jou. 

Expertise

Na wat omleidingen bleek mijn hart te liggen bij het coachen van jongeren. Mijn personal mission ontwikkelde zich steeds duidelijker. Ik wilde jongeren helpen, in die fase van hun leven, waarin ik zelf ook zo graag passende hulp had wil krijgen. Hoe tof is het dat alle zoektochten, ervaringen, mislukkingen en successen kan inzetten en delen met jongeren. Zodat deze jeugd van nu dit niet meer zelf hoeft uit te zoeken. Dat bleek de grote kracht van Hoofdzaak.

Opleiding

HBO Interpersoonlijke Communicatie

HBO Coaching bij ADHD specialisatie Jongeren

Psychosociale- en medische basiskennis

Post-HBO NLP voor coaches

Opleiding Werken met hoogsensitiviteit in therapeutische setting

Opleiding Energetische Therapie

Opleiding Televisie en Theater

Gemeentes

11 jaar heb ik als coach/therapeut voor de gemeentes Tilburg en Breda gewerkt. Ik werkte vanuit doorverwijzing door de huisarts en de Gemeentelijke toegang voor Jeugd en WMO-zorg.

In die periode heb ik jongeren geholpen met: leren studeren, omgaan met emoties en prikkels, leren ontspannen en het ontwikkelen van een gezonde lifestyle.

 

Mijn aanpak

Ik GELOOF in een aantal belangrijke dingen in het leven.

1. De kracht van gedachten
2. Kennis is macht.
3. Dat wat je kunt dromen, kun je ook waarmaken.

Er zijn genoeg psychologen, coaches en maatschappelijk werkers. Fijne zorgverleners waar je iedere week een uur terecht kunt. Mijn aanpak is anders.

Ik richt me altijd op jouw versie van JIJ waar je nu mee te dealen hebt. Welke versie van jou, geeft je welk resultaat? En waar zou je misschien anders naar kunnen kijken? Zodat alles je wat makkelijker en met meer succes af gaat? Wat heb jij nodig om zelf in control te komen?

Ik hou dus van eenvoudig, praktisch en snel toepasbaar. Zodat jij snel voelt dat dit the real shit is, die inderdaad het verschil voor je maakt.

Onderwijs

Na de corona-lockdown bleken de schoolse vaardigheden van jongeren drastisch terug gelopen en besloot ik ook binnen het Onderwijs mijn vaardigheden in te zetten.

Deze vaardigheden zijn namelijk niet enkel essentieel voor (op) school, maar ook voor andere vlakken in LIFE. Ik zie het dan ook als mijn missie om jongeren te inspireren te kiezen hun volledige potentiële zelf te zijn, leven.

Ik wil jongeren graag laten ervaren dat werkelijk ALLES een kwestie is van gedachtenkracht en een juiste mindset.

We hebben zoveel gehad aan Wendy’s kennis over het upgraden van schoolse vaardigheden en hoe écht aan te sluiten bij jongeren. Door de praktische tools is een groot aantal studenten niet uitgevallen en behoren zij nu tot de betere studenten.

ROC Tilburg

NIEUWE FOCUS HOOFDZAAK

Hoofdzaak adviesdiensten voor bedrijven


Heb je behoefte aan (bedrijfs)advies ten aanzien van:
Vitaliteit, Verzuimpreventie of stress sensitief werken?

Dan hoor ik graag van je via:
wendy@hoofdzaakcoachpraktijk.nl of whatsapp: 06-16487524.

De coachpraktijk is gesloten voor particulieren.
Ik werk niet meer als coach/therapeute.

Dit zal sluiten in 60 seconden