Hulp voor ouders

Het opvoeden van een kind die dingen anders doet, vraagt veel van ouders. Je zal momenten herkennen dat je erg onzeker bent over de opvoeding of de keuzes die je maakt.

  • Pak ik mijn puber te streng aan?
  • Geef ik teveel speelruimte?
  • Stel ik me te soft op?
  • Welke regels zijn wél belangrijk en welke juist níet?

Dit zijn hele normale gedachten.  Zelfs als je misschien intuïtief wel aanvoelt wat je kind nodig heeft, heb je óók nog te maken met verwachtingen uit je omgeving en met de ervaringen van je eigen opvoeding.

Investeer in kennis over de diagnose van je kind. Naast het vergaren van algemene kennis over ADHD, ADD of hooggevoeligheid (HSP) is het heel belangrijk om goed naar je puber te kijken. Daarin is geen standaard gebruiksaanwijzing helaas. Iedere puber heeft andere dingen nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen.

Laat je vooral niet gek maken door ‘hoe het eigenlijk hoort’ of door opmerkingen van mensen om je heen. Mensen zónder ervaring met prikkelverwerking hebben vaak geen idée hoe het voor jou 'als ouder' is.  Zoek vooral naar de aanpak die werkt voor jou en je gezin. Respecteer – en verdedig zo nodig – de grenzen die daarbij horen. 

 

 

JUIST NU MAKKELIJK: ONLINE AAN DE SLAG!

Binnen HZCP en academie is COVID-19 géén beperkende factor. Veel van de diensten zijn ook online toegankelijk. We gaan dan samen online aan de slag met concrete opdrachten vanuit een online academie. Iedere week ontvang je mooie inspiratie voor een betere verstandhouding met je kind en handige handvatten voor een betere sfeer thuis.

Binnenkort komt de online module beschikbaar speciaal voor ouders van gevoelige jongeren. Je kunt je NU hier alvast opgeven!

Weet je nog niet precies waar je behoefte aan hebt? Dat is niet erg. Neem dan contact met me op via onderstaande button.