Jezelf weer leren ontspannen

Heel veel mensen hebben weleens last van een gestrest gevoel. Zoals voor een toets of een presentatie. Dat is oke of ergens zelfs goed. Het geeft je lijf en je hersenen een boost die ervoor zorgt dat je jezelf goed kan focussen.  Maar als je veel voelt, komen prikkels en emoties, heftiger bij je binnen. Je ervaart dus sneller stress, en je hebt er langer last van omdat je de spanning moeilijker kan loslaten. Maar dat is natuurlijk niet de bedoeling om doorlopend stress te voelen. Dan krijg je daar op een gegeven moment last van. Om erger te voorkomen, is het slim dit aan te pakken.

Gevolgen

Veel gevoelige mensen hebben ooit geleerd zich af te schermen voor gevoelens, emoties en voor écht voelen. En dat zonder dat ze zich hiervan bewust te zijn. Dat lijkt handig, maar dat is het niet. Want als je je voelen uitschakelt, heeft dat ook veel invloed op de mate waarin je jezelf kunt ontspannen. En dan kom je in een situatie dat je je:

  • Slecht kunt concentreren
  • Snel afgeleid bent
  • Altijd opgejaagd voelt
  • Altijd in de AAN stand staat
  • Denkt impulsen nodig te hebben om tot iets (actie) te komen

 

Emotieregulatie Traject

In een kort traject onderzoeken we samen:

  • je spanningsniveau
  • je belangrijkste triggers en uitdagingen
  • je quick-wins

Op basis daarvan gaan we experimenteren met verschillende manieren van ontspannen. Op basis van wat er specifiek wél en niet voor jóu werkt, stellen we een Persoonlijk Relax Plan op, zodat je na deze cursus zelfstandig verder kan.

 

 

Tip #1 Gebruik een verzwaringsdeken!

Een verzwaringsdeken is een deken waarin extra gewicht is geplaatst. En juist dat extra gewicht heeft een positieve invloed op hoe je je voelt. Je lichaam reageert op de deken net zoals het lichaam reageert op een fijne knuffel. Je voelt je fijn, veilig en geborgen. Hierdoor maakt je lichaam meer gelukshormoon (serotonine) en slaaphormoon (melatonine) aan. Tegelijkertijd maakt je lichaam minder stresshormoon (cortisol) aan. Je valt sneller in slaap en word je minder vaak wakker.

Hoewel ik niet zo van 'sales' ben, vond ik deze toch de moeite waard om te delen. Zelf gebruik ik de verzwaringsdeken van het merk Veilura. Ben hierover ontzettend enthousiast. Geef het een kans! Ze hebben een 100 dagen niet goed geld terug garantie. Koop je hem via de website: www.veilura.com, krijg jij korting met de code: [hzcp] en ontvang ik een kleine commissie.

Hulp nodig?

Zou je graag samen met HZCP aan de slag gaan met LEREN ONTSPANNEN? Neem contact op via de onderstaande button.