Loskomen van je angsten

Als gevoeligerd kan het zijn dat jouw lijf sneller stress ervaart, en er langer last van hebt omdat je de spanning moeilijker kan loslaten. Dat is heel herkenbaar!

Iedereen heeft natuurlijk weleens last van een gestrest gevoel. Misschien voor een toets of presentatie. En ergens heeft dat dus een goede bedoeling voor jou. Het geeft je lijf en je hersenen een boost die ervoor zorgt dat je jezelf ergens goed op kunt focussen.

Maar het is natuurlijk niet de bedoeling en al zeker niet fijn als je lijf (en hoofd) doorlopend stress voelt. Daar krijg je op een bepaald moment, op een bepaalde manier last van. Dus dan is het verstandig of zelfs noodzaak om hiermee aan de slag te gaan om erger te voorkomen.

Bij HZCP kun je terecht voor verschillende (enkelvoudige) angsten zoals:

  • Faalangst
  • Angst voor donker/slapen/alleen zijn
  • Sociale angst (contact met anderen)

 

Aanpak

Stap 1: Uitpluizen

Bij een Focus sessie onderzoeken we eerst samen welke angst(en) je precies hebt.  Zo kijken we waar het ooit begon en in welke situaties je er last van hebt. We bekijken en checken samen hoe het bij jou en voor jou werkt. Aan de hand van concrete voorbeelden uit jouw leven pluizen we je angst uit op een hele praktische, visuele manier.

Stap 2: Inzoomen

Een Focus Track bestaat uit een aantal sessies waarin we inzoomen op één onderwerp of angst. Met de verwerkingsversneller zoomen we in op je gevoel, emotie of beeld en verkleinen de emotionele lading die aan deze herinnering of het onderwerp kleeft totdat het weg is of zo klein dat je het goed kan handelen. Zodat je daarna daadwerkelijk kunt verwerking en loslaten.

Duur

Een Focus Sessie duurt 90-120 minuten.
Bij faalangst en andere specifieke (enkelvoudige) angsten hebben we gemiddeld 3 sessies nodig.

 

Contra-indicaties

Voor andere angsten én in het geval van meerdere problematieken en/of stoornissen, verwijs ik je graag door naar een gespecialiseerde psycholoog. Stuur me in dat geval een e-mail, zodat ik je in contact kan brengen.