Oudercoaching

Opvoeden is niet gemakkelijk en al helemaal wanneer jij een of meerdere gevoelige kinderen met een uitdaging hebt. Dan kan het waardevol zijn hier in een heftige periode met een zorgprofessional over te kunnen praten. Om te kijken naar dingen die het gezin belemmeren en hoe deze anders kunnen worden aangepakt.

Daarnaast kan het zijn dat jij door je kind geconfronteerd wordt met je eigen gevoeligheid en dat je je gezin niet runt zoals je dat zou willen runnen. In dat geval kun je als gezin bij Hoofdzaak aan de slag om te werken aan jullie gezinsdynamiek. Het werkt dubbel zo krachtig als zowel het kind als de ouder begeleid worden door dezelfde therapeut. Veranderingen worden dan vanuit twee kanten ingezet, wat de snelheid ontzettend vergroot.

LET OP: oudercoaching is niet aan te raden wanneer je niet ECHT bereid bent naar je eigen gedrag te kijken. Ik benadruk wel dat ik geen individuele coaching geef aan ouders gericht op eigen problematieken los van de gezinssituatie. In dergelijke gevallen verwijs ik door naar samenwerkende psychologen.

Heb je interesse in een ouder-kind-traject, worden deze kosten veelal vergoed door de Jeugdwet en Wet Maatschappelijke Ordening (WMO) van de Gemeente. Bekijk voor meer informatie het kopje: PGB/ZIN of neem contact met mij op.